Vigtigt
Vidensportal.deic.dk vedligeholdes ikke længere og domænet lukker ned 1. september 2021. Opdateret indhold kan findes på deic.dk.

 

eLabs i Danmark

På de danske universiteter er der placeret adskillelige Labs som støtter og inspirerer forskere. Labs tilbyder hjælp indenfor eScience til bl.a. vidensdeling, udlån af lyd-/videoudstyr og fysiske rammer med højteknologisk udstyr.

Vi har samlet en liste over nogle af de Labs, som kan være relevante for dig, der har eScience som interesse eller arbejdsområde.

Aalborg Universitet

CALDISS er et digitalt data- og metodelaboratorium for alle med tilknytning til det Samfundsvidenskabelige Fakultet på AAU. Det er et fysisk laboratorium med arbejdsstationer og hardware samt et udviklingsmiljø, der udforsker og eksperimenterer med de muligheder, som digitale data, digitale metoder og softwareløsninger giver.

Techno-Anthropology Lab ved AAU (campus København) tilbyder et praktisk arbejdsområde, hvor studerende og forskere udvikler innovative tilgange til studiet af videnskab og teknologi i samfundet.

VILA samler eksperter fra flere forskningsområder på AAU, der arbejder med digital video produktion og analyse for at lette videndannelse og udveksling af bedste praksis på tværs af forskningsmiljøer, der arbejder med video dataindsamling, produktion og analyse - lokalt og nationalt.

Aarhus Universitet

AU Datalab samler forskere fra kunst-, erhvervs- og samfundsvidenskab og datalogi. Det er et forsknings- og undervisningsmiljø for forskere, der er interesseret i store og små digitale datatemaer samt de dertilhørende digitale og fysiske faciliteter.

HatchIT Lab er rettet mod at styrke det samlede miljø inden for den danske IT-iværksætterbranche ved at understøtte dette vækstlag for potentielle start-ups.

ORBIT Lab ønsker, at opbygge en viden, så de studerende altid møder den nyeste inden for VR, AR, mobile og IoT, denne viden kan de studerende tage med sig videre efter studiet, når de skal arbejde med og evt. opstarte egen virksomhed.

Danmark Tekniske Universitet

Cognitive Science and Technology Lab er en del af sektionen for kognitive systemer på DTU. Her kan man studere menneskelig kognition gennem adfærdsmæssige eksperimenter, EEG og matematisk modellering.

DTU Media Lab stiller teknisk udstyr til rådighed og afholder hands-on workshops med fokus på e-læring, TV-studio, post-production, augmented og virtual reality med meget mere.

PowerLabDK understøtter teknologiudvikling, testning, træning og demonstration, der bidrager til udviklingen af ​​et pålideligt, omkostningseffektivt og bæredygtigt energisystem baseret på vedvarende energikilder.

DTU SkyLab fokuserer på at gøre det muligt for studerende innovation og iværksætteri gennem vores tre fokusområder; studerende innovation, virksomhedssamarbejde og akademi.

IT-Universitetet i København

Ethos Lab på IT-Universitetet i København er et eksperimentelt rum, der skaber værdi med IT ved at udforske data og datagrundlag i det moderne samfund.

Københavns Universitet

Digital Social Science Lab er et intelligent rum for uddannelse og arrangementer med fokus på digitale værktøjer i samfundsvidenskab.

Experience Lab er en forskningsfacilitet, der anvendes til at gennemføre forsøg, hvor menneskers interaktion med fortrinsvis IT og andre medier observeres.

HUMlab er det håndgribelige udtryk for Københavns Universitetsbiblioteks ønske om at støtte digitale humaniora på fakultetet. 

Roskilde Universitet

Experience Lab er et eksperimentelt laboratorium for forskning i intelligente teknologier, immersive oplevelser og komplekse vidensformer.

Syddansk Universitet

Knowledge Lab har en række kompetencer, som de har tilegnet sig gennem grundig forskning og projektarbejde på tværs af Danmark med mange forskellige samarbejdspartnere.

eLab er etableret af Institut for Sprog og Kommunikation med henblik på at tilvejebringe teknologiske løsninger for instituttets ansatte. eLab består af hhv. en udlånsafdeling og et forskningslaboratorium.

Få et overblik over Labs i Danmark

Tryk i venstre hjørne for at vise en liste over Labs.

Kontakt

Har vi glemt nogle relevante Labs? Vi vil med glæde høre fra dig.

Du kan kontakte vores eScience koordinator her.

 

 

Keywords: