Vigtigt
Vidensportal.deic.dk vedligeholdes ikke længere og domænet lukker ned 1. september 2021. Opdateret indhold kan findes på deic.dk.

 

DeiC har ansat en HPC-chef

En af hovedopgaverne for den nye HPC-chef bliver at dele viden og erfaringer med universiteterne, så forskerne bedre kan udnytte danske og internationale supercomputere i deres arbejde.

Mandag den 2. marts 2020 tiltrådte Eske Christiansen stillingen som HPC-chef (High Performance Computing) i DeiC.

Hans opgaver vil blandt andet omfatte fokus på de nationale HPC-anlæg samt at starte nye samarbejder og styrke vidensdelingen med universiteterne, så supercomputere og forskere kan rykkes tættere på hinanden.

Forskningsnettet

Ikke mindst for de dele af forskningen, der ikke traditionelt anvender de store regnemaskiner i arbejdet, eksempelvis humaniora og social- og samfundsvidenskab.

”En af de ting, jeg ser meget frem til, er at sprede viden og det gode budskab om HPC, så teknologien kan give aha-oplevelser inden for nye områder og derved implementere brugen af supercomputere i forskernes hverdag,” fortæller Eske Christiansen.

Desuden skal han også være dansk bindeled til HPC-projekter i EU-regi og internationalt.

Eske er uddannet datalog fra Københavns Universitet, og han har tidligere været ansat hos VMware og på Alexandra Instituttet, hvor hans opgave var at bygge bro mellem små- og mellemstore virksomheder og dansk forskning. Siden 2015 har han været selvstændig projektleder og udvikler i virksomheden Nomanslan.

Når han ikke er på arbejde, så er Eske aktiv inden for dansk kendo, hvor han blandt andet skal med det danske hold til europamesterskaberne i Norge, som holdleder, til april. Ligeledes er han aktiv roer i Aarhus Studenter Roklub.

Eske Christiansen er flyttet ind på sit kontor, der ligger på Aarhus Universitet, Tåsingegade 3, sammen med resten af DeiC i Aarhus.

Læs mere: