Solid opgradering af Computerome

Computerome i version 2.0 er på vej, og planen er, at den skal stå klar til brug for forskere i april 2019.

Supercomputeren Computerome var verdens 121. hurtigste, da den blev sat i drift i 2014 på Risø nær Roskilde. Den kraftige computer har været en solid succes, og den betjener ikke mindre end 1.300 brugere fra hele landet.

HPC-supercomputere har dog ofte kun en levetid på omkring fire år. Det skyldes, at halvdelen af omkostningerne til en supercomputer er den løbende drift, og derfor er tiden nu kommet til en opgradering til Computerome 2.0.

Fokusområdet for supercomputeren vil stadig være life-science men også områder som folkesundhed og inden for den medicinske forskning vokser datamængderne voldsomt.

”Når vi sammen investerer i den nye supercomputer, Computerome 2.0, er det for at løfte life-science-forskningen men især for at gavne de patienter, som i fremtiden kan få glæde af skræddersyede behandlinger, såkaldt personlig medicin og sikre færre bivirkninger fra lægemidler. Vi vil give vores forskere adgang til den nyeste teknologi, så de kan navigere i den dataintensive virkelighed, vi oplever i dag”, siger dekan Ulla Wewer, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet til universitetets nyhedstjeneste.

Det er Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet, der samarbejder om projektet og betalingen på 100 millioner kroner for og Computerome i version 2.0, der vil være fem gange hurtigere end sin forgænger.

Læs mere: