Bliv Data Steward på kursus til marts

Nu har du muligheden for at blive FAIR Data Steward, når det tredje nordiske data steward kursus afholdes i Sverige fra den 30. marts til den 3. april.

NeIC afholder for kun tredje gang kursus i at blive FAIR Data Steward, og denne gang foregår det i Uppsala i Sverige. NeIC, SNIC og SND er værter og sponsorer af kurset.

Data Steward kurset er et 5 dages træningskursus, der giver grundlæggende færdigheder for data stewards for håndtering af data i de nordiske lande med viden om FAIR-principperne og deres anvendelse.

FAIR i en datasammenhæng står for ’Findable’, ’Accessible’, ’Interoperable’ og ’Re-usable’. Det er en række principper for ensartet datahåndtering på tværs af videnskaber, forskningsdiscipliner og datatyper. 

Eftersom mængden af data og databehandling udelukkende stiger, er en af de udfordringer, som forskningsverdenen står over for i fremtiden at finde en fælles forståelse for, hvordan man behandler, opbevarer og sikrer data. Og det er her de såkaldte data stewards kommer ind i billedet.

Bliv en bedre dataforvalter

Data steward-kurset henvender sig især til bibliotekarer og dataeksperter ved universiteter, forskningsinstitutioner og forskningsstøttecentre, der beskæftiger sig med deling af data, dataintegration og genbrug af data til forskning.

Kurset afholdes af undervisere fra GO-FAIR organisationen og giver en bred introduktion til Data Stewardship. Antallet af pladser er begrænset til maksimalt 35 personer, og kurset er subsidieret af værtsorganisationerne.

"Jeg havde virkelig glædet mig til det kursus. For før forsøgte vi også at hjælpe de her forskere med at gøre deres dataset FAIR, men vi famlede jo. Det gør man ikke efter det her kursus," siger tidligere projektleder ved DeiC Diba Markus, der deltog på det forrige FAIR Data Steward-kursus.

Kurset giver deltagerne de nødvendige grundlæggende færdigheder og redskaber til at blive bedre dataforvaltere ud fra FAIR-principperne. Efter afslutningen af ​​kurset vil deltagerne blandt meget andet være i stand til at samarbejde med domænespecialister om at gøre deres data FAIR og bevare dem til genbrug.

"Nu forstår jeg virkelig, hvor mange praktiske forhold der er i at forstå, hvordan man gør en ressource FAIR," siger Diba Markus.

Læs mere:

  • Du kan tilmelde dig kurset her.
  • Læs mere om kursets indhold her.